Ongedierte dat niet bevriest

ongedierte dat niet bevriest

Ongedierte dat niet bevriest is de tweede dichtbundel van Annet Zaagsma, gepubliceerd in 2020 bij uitgeverij Palmslag in Groningen. De bundel bevat 41 gedichten verdeeld over vier afdelingen.

Ongedierte dat niet bevriest is voor €15,95 te koop bij de betere boekhandel of bij de uitgever via https://palmslag.nl/boeken/ongedierte-dat-niet-bevriest. Een gesigneerd exemplaar kun je direct bij de dichter zelf bestellen via contact@woordeninhetwild.nl.

Tekst omslag:
Er groeit geen mos op de gedichten in deze bundel. Annet Zaagsma is een dichter die iets te vertellen heeft. Haar werk wordt omschreven als diepgaand, kleurrijk en origineel. Dit is poëzie voor wie niet bang is voor wat scherpe randjes en met elk gedicht opnieuw verrast wil worden.

De lezer gaat mee op reis van het donker naar het licht, in gedichten waarin het vaak letterlijk en figuurlijk gaat over bewegen en stilstaan. Het gedichten schrijven zelf is ook een belangrijk thema.

De experimentele stijl, het spel met taal en een talent voor het vinden van woorden die op zichzelf al tot de verbeelding spreken, maken Annet Zaagsma’s tweede bundel Ongedierte wat niet bevriest tot een verzameling pakkende poëzie. Alle zintuigen worden aangesproken en de originaliteit springt er in felgekleurde klodders en scherven vanaf.

Jury Prijs de Poëzie 2020 over het gedicht ‘Opgebrand’:
‘Een gedicht met een moker van een openingszin en een even sterke slotzin (…). Maar het is méér dan een aantal rake regels. Er is de afwisseling tussen heel alledaags taalgebruik en de fantasiedieren en schitterende kleuren (…), het spel tussen het echte leven en wat alleen in boeken bestaat, het spel tussen ‘een moment’ en voor eeuwig in een boek neergeschreven worden. Dit gedicht klopt als een bus. Bravo!’

Marjanders voor AzertyFactor over het gedicht ‘Reizen om je te bekijken’:
‘Dat ik mijn sentiment niet kan indijken wijst op de aanwezigheid van een weergaloos gedicht. Ze ‘Ademt Aarde’ Annet – Aanrader.’  Zie https://azertyfactor.be/tip-van-de-week/0403-twee-dichters-twee-stijlen-antony-samson-en-annet

ISBN 978 94 930 5956 6

Link naar recensie over de bundel in Meandermagazine:
https://meandermagazine.nl/2020/11/annet-zaagsma-ongedierte-dat-niet-bevriest